söndag, mars 18, 2007

Listaa unelmien kumppanin piirteistä

Pilvi haastoi minut tekemään jonkinsortin listaa niistä piirteistä, joita haluaisin, että kumppanillani olisi... Enpä ole minäkään hetkeen asiaa miettinyt tuollai "listaavalla" tavalla. On ollut sellainen fiilis, että eipä sitä voi kauhiasti etukäteen vaatimuksia ladella, asiat tulevat niin ainutlaatuisissa pakkauksissa ihmisyksilöiden muodossa, ja kokonaisuushan sen ratkaisee. Toki olen (onneksi) tullut tässä vuosien saatossa fiksummaksi, ja tiedän paremmin mitä haluan ja mitä en, ja missä voin joustaa ja minkä suhteen taasen en niin helposti halua joustaa. Pilvin lista oli kyllä jo itsessään todella hyvä, yhdyn siihen melkein jokaisen kohdan osalta, joten mietin tässä, että ehkä en koe nyt mitään mieltä kirjoittaa ne kaikki samat asiat tänne:) Tän listan kirjoittamista "hankaloittaa" ehkä myös se, että olen tapaillut tässä viimeisen kuukauden aikana erästä todella mukavaa ihmistä:), ja hän käy tätä minun blogiani välillä lukemassa (terve vaan, jos tätäkin luet=D, en ole vielä keksinyt sinulle mitään blogilempinimeä, kerron, jos tai kun keksin jonkun hyvä ja osuvan:)), joten koen, että ihan objektiivisesti ja ilman sensuuria en osaa enkä halua mitään "mieli-listaa" nyt kirjoittaa:)

Lyhyesti vain totean, että mitä minun mielestäni hyvässä parisuhteessa tapahtuu on, että kummatkin pitävät toisesta sellaisena kuin se toinen on (tietty varmaan JOTAIN ärsyttävää löytyy, mutta sekin kuuluu asiaan:)), tavallaan nimeomaan sen takia, eikä muista syistä. Antavat toiselle tilaa olla oma itsensä, eivätkä yritä tunkea sitä toista johonkin valmiiseen muottiin. Ovat kiinnostuneita ja iloisen uteliaita siitä, mitä kaikkea siitä toisesta löytyykään. Tasa-arvoista ja tasapuolista tukemista ja arvostamista. Tietty suhteen alkamiseen tarvitaan henkinen ja fyysinen kiinnostus. Noh, ei toi nyt ollutkaan niin lyhyt toteamus:)

Mutta sellaisen listan voisin tässä kirjoittaa, jossa luetellaan niitä asioita, joita koen että EN halua että kumppanistani löytyy (tämä on itselleni varmaan selvempi "lista" kuin se joka kuvastaa mitä spesifisesti haluaa):
- huumorintajuttomuus
- pilkunviilaus käytännön elämässä
- yleinen tyytymättömyys kaikkeen = negatiivisuus
- epäaitous: sanoo muuta kuin tarkoittaa, tarkoittaa muuta kuin sanoo
- puhumisesta ja tunteista ahdistuminen
- toisten ihmisten vähätteleminen/ylimielisyys
- status-juttujen tuijottaminen/jonkin sortin "lavasteiden" ylläpitäminen, jotta näyttäisi joltain muulta kuin on/rahan liiallinen "arvostaminen"
- joustamattomuus
- vakavia mielenterveysongelmia (tän sanominen kuullostaa julmalta, mutta kun minä vaan tiiän, että en olisi paras ihminen sellaisen ihmisen kanssa olemaan, vaikka varmaan osaisin ehkä jollain tavalla hyvin toista ymmärtää... Totta kai se on eri tilanne, jos ihmissuhteen aikana toinen vaikka sairastuu, silloin minä en varmaan lähde rinnalta kirveelläkään:). Mutta jos heti alkuasetelma on se, että toisella on selkeitä mielenterveysongelmia, niin koen, että se yhdistettynä mun omiin ongelmiin ei ole hyvä juttu. Kumpikaan ei luultavasti saisi silloin sitä mitä tarvitsisi.)
- runsas alkoholin juominen
- takakireys
- liika "kotihiiriys", "matkustushaluttomuus"
- komentelu
- kaavoihin kangistuneisuus: "näin meillä tehtiin kotona, joten näin tehdään nytkin"...TÄH?
- koskettaa vain ja ainoastaan silloin kun haluaa seksiä/ei pidä läheisyydestä ihan läheisyyden takia
- urheilemattomuus
- ymmärtämättömyys siitä, että jokaisella meistä on heikkoutemme ja vaikeutemme, ja että se kuuluu elämään, eikä tee ihmistä huonommaksi
- mielipiteettömyys (siis sellainen jeesjees-ihminen)
- kuuntelemattomuus
- minun mielestä "pahanhajuinen";) (joo, en voi sille mitään, hajut/tuoksut merkkaa mulle varmaan suhteellisen paljon verrattuna moneen muuhun....:))
Edit (lisäyksiä):
- valehteleva

- selkärangaton

Ääh, tuntuipa tuonkin listan kirjoittaminen vaikealta... Kun on vaikea ilmaista noita asioita sillai, että ne ymmärretään just sillai kuin olin tarkoittanut. Moni oli noista kohdista nyt varmaan monellekin päivänselviä, mutta kun tuli mieleen, niin tuli mieleen. Varmasti lisääkin pointteja löytyis, mutta ei nyt just tuu mieleen....
Noh, mutta, Pilvi, tuossa on nyt jonkin sortin listaa:), vaikkei ehkä sellainen ihan kuin oisit toivonut!


4 kommentarer:

Jasmo sa...

Hyvä ja osuva lista!

memyi sa...

tänk juu veri meni, hyvä kuulla, että toisetkin ovat samaa mieltä:)

Anonym sa...

Hyväksyn. :) Musta on mielenkiintoista miten erilaisia asioita eri ihmiset nostaa esiin. Silti melkein joka listalta löytyy jotain minkä itsekin voi allekirjoittaa, tai kuten sun listasta moniakin kohtia, kuten nyt vaikka tuo koskettamishomma. Tosin en ole törmännyt vielä yhteenkään naiseen, jonka mielestä sellainen olis suhteessa pitemmän päälle plussaa.

Hieno uutinen tuo orastava ihmissuhdeviritelmä. Tsemppiä sulle ja sille!

memyi sa...

Juu, olihan tuossa listassa liuta "itsestäänselvyyksiä". Mä muuten taas oon yllättynyt siitä osittain, kuinka samankaltaisia toiveita hyvinkin erilaisilla ihmisillä on.

juu, kiitos, tuntuu hyvältä, mutta tuntuu myös siltä, että minulla on paljon oppimista, mutta eipä se nyt haittaa, sillä halua oppiakin on, ja sehän taitaa olla loppupeleissä tärkeintä. Katsellaan ja elellään, eipä sitä oikeen muuta voi:)