torsdag, april 26, 2007

valikoituja telluvinkkejä

eli aattelin että copy-pastean tänne yhen lappusen tekstin, jonka kirjoitin Narvikissa sen jälkeen, kun olin saanut asiantuntijalta (Evelina, opas-opiskelija ja tellu-jumalatar) vähän yksityiskohtaista opetusta ja ohjausta siihen, että mun tellu-offarityyli hiukka paranis. Tässäkin asiassa tietysti tekemällä oppii, mutta huomasin, että silloin tällöin on todella hyvä saada tiukkaa yksityiskohtaista analyysiä omasta laskustaan, saa paremmin kiinni megavirheet sekä opitut "huonot tavat". Tämän listan jutut ovat kokeneemmille/paremmille laskijoille varmaankin varsin itsestäänselviä seikkoja, mutta mä takkuilen näiden perusasioiden kanssa vieläkin, taidan olla hiukka hidas oppimaan:) ja lisäksi olen itekseni omannut niitä tosiaan huonoja tapoja... Tämä lista ei ole mitenkään "lopullinen" eli lisää tulee sitten jatkossa hiottavaa, semmosia "pienempiä" juttuja, mutta ensin on saatava pohjatekniikka vakaaksi ja hienoksi=D

Lista on sattuneesta syystä ruotsiksi (Evelina on ruotsalainen ja mä nyt hölisen ruotsia kanssa toisella persoonallani;)), enkä jaksa sitä kääntää suomeksi, joten tässä tulee nyt sitten vielä ruotsin luetun ymmärtäminen samalla;)

"Evelinas råd, våren 2007

Saker att tänka på då man skidar off-pist telis (och annars nog också):

- ”sitt” ner ordentligt, speciellt under bytet från höger till vänster (INGEN ALPIN STIL, FÖTTERNA RÖR SIG HELA TIDEN)
- kroppen neråt (motvrid!), mot falllinjen!!
- Armarna neråt, mot falllinjen!
- Vikten på främre staven (akta ”bakstav”!)
- Blicken nedåt/framåt (5-6 svängar framåt) (övning: parvis ”trafikpolis”)
- Kort hoppsväng: vikten fram, på FRÄMRE staven: låt glida en liten stund, och så hoppa bara! (byt aktiv framfot i svängen, landa NER)
- VIKTEN PÅ BÅDA FÖTTERNA, LYFT INTE FOTEN! (det tränade vi genom att göra fotbyte utan ”kevennys”  omöjligt att lyfta på foten eller börja ploga) Kör rakare svängar!
- Variera längden på svängarna
- HÖGERSVÄNG: HÅLL MOTVRIDET ÄNDA TILL SLUTET! (annars svårt att byta till vänstersväng, får ingen ”fart på rotationen”)
- Aggressivitet!!
- OM EN DÅLIG SVÄNG  STANNA!!! Börja på nytt, ”kroppen kommer ihåg ”dåliga saker” om man repeterar fel saker”
- Lugn, jämn takt
- Träning med stavarna horisontalt mellan händerna
- Träna stavmarkering: stavmarkeringen görs bara med handleden, kort och bara EN i varje sväng. Inte för mycket fram eller för mycket bak"

Inga kommentarer: